Beschermd: Gelegenheidstructuren

In de strijd tegen ondermijnende criminaliteit speelt data een cruciale rol. Het bij elkaar brengen van verschillende bronnen biedt inzicht in de gelegenheidsstructuren die deze vormen van criminaliteit mogelijk maken. Het kan leiden tot het vinden van een risicogebied of het vinden van locaties waar af-en-aan nieuwe bedrijven opstarten en failliet gaan. Met deze kaart hebben we diverse bruikbare bronnen (wel of niet gebruik van een slimme meter, uitschrijving bij de KvK, leegstaande bedrijfspanden) bij elkaar gebracht. Het resultaat is een datarijke inzoombare kaart met informatie over panden, individuen en objecten.
Op de kaart zijn verschillende gebieden en objecten in kaart gebracht die gelegenheden tot ondermijning kunnen bieden. Het gaat om bedrijventerreinen, leegstaande woningen en bedrijfspanden, mate van aansluiting van slimme energie meters, zorg, of er recent een bedrijf uitgeschreven is, sociaaleconomisch status, misdrijfgegevens en typologie van het gebied. Het betreft een statische kaart zonder zoomfunctie. In de online publicatie worden gegevens gedeeld die niet herleidbaar zijn tot het object, pand of individu. De combinatie van kaartlagen geeft de gebruiker de kans om in één oogopslag plekken te identificeren die de mogelijkheid tot ondermijning, en het risico daarop, bieden.

Wachtwoordbeveiliging

Voer het wachtwoord hieronder in om deze beveiligde post te bekijken.:

MEEDOEN? VRAAG OVER DE DATA OF AI?

Krijg rechtstreeks contact met programmamanager
Carlos De Matos Fernandes.

ZIE OOK

DataFryslan (2023).