In welke woningen wonen ouderen?

In welke woningen wonen ouderen? Welke type woningen zijn dit, is het huur of koop? Hoe groot zijn de woningen en hoe oud zijn ze? Wonen de ouderen alleen of samen? Om antwoord te geven op deze vragen zijn drie dashboards gemaakt, elk op een ander geografisch niveau: gemeente, wijk en buurt.
Data over de diverse woningen waarin ouderen wonen geven inzichten in de geschiktheid van deze woningen om zelfstandig te kunnen blijven wonen, maar ook over welke woningen later beschikbaar komen. Het inzichtelijk maken van deze cijfers geven gemeenten, wooncorporaties en bouwbedrijven handvatten om investeringen en beleid vorm te geven. Elke tegel bevat dezelfde onderwerpen die kunnen worden gefilterd op leeftijdscategorieën en/of op eigenschappen van de woningen. Door op de gele vakken te klikken kunt u door de hoofdstukken bladeren, bij elk hoofdstuk staan de filter mogelijkheden aan de linkerkant.
In welk type woning wonen ouderen op (gemeenteniveau)?

In welk type woning wonen ouderen op (gemeenteniveau)?

VerantwoordingAlle data en gegevens in deze publicatie zijn afkomstig van het CBS en Woonbase en verwerkt door DataFryslân. Er is gebruik gemaakt van CBS-microdata. Dit zijn data op persoons- en adresniveau. Deze data is alleen onder strikte voorwaarden beschikbaar,...

In welk type woning wonen ouderen op (wijkniveau)?

In welk type woning wonen ouderen op (wijkniveau)?

VerantwoordingAlle data en gegevens in deze publicatie zijn afkomstig van het CBS en Woonbase en verwerkt door DataFryslân. Er is gebruik gemaakt van CBS-microdata. Dit zijn data op persoons- en adresniveau. Deze data is alleen onder strikte voorwaarden beschikbaar,...

In welk type woning wonen ouderen op (buurtniveau)?

In welk type woning wonen ouderen op (buurtniveau)?

VerantwoordingAlle data en gegevens in deze publicatie zijn afkomstig van het CBS en Woonbase en verwerkt door DataFryslân. Er is gebruik gemaakt van CBS-microdata. Dit zijn data op persoons- en adresniveau. Deze data is alleen onder strikte voorwaarden beschikbaar,...

Verantwoording

Alle data en gegevens in deze publicatie zijn afkomstig van het CBS en Woonbase en verwerkt door DataFryslân. Er is gebruik gemaakt van CBS-microdata. Dit zijn data op persoons- en adresniveau. Deze data is alleen onder strikte voorwaarden beschikbaar, met inachtneming van privacyregelgeving.

MEEDOEN? VRAAG OVER DE DATA OF AI?

Krijg rechtstreeks contact met programmamanager
Carlos De Matos Fernandes.

ZIE OOK

DataFryslan (2022).