DATAFRYSLÂN

Rudolf Simons

Rudolf Simons

Directeur

Rudolf Simons zet zich als directeur in om data en kunstmatige intelligentie in te zetten voor een beter Fryslân. Hij is als founder vanaf 2012 betrokken bij DataFryslân. Wanneer gaat Rudolf enthousiast overeind zitten? Als de ethiek van AI en data-toepassingen onderwerp van gesprek zijn, of als de ‘legitimering van het openbaar bestuur’ ter sprake komt. Met een achtergrond als journalist, filosoof en een fundament op het gebied van management in de publiek-private sector, is hij als een vis in het water op deze positie waar alles samenkomt waar hij warm voor loopt. Rudolf heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring als directielid, bestuurder en toezichthouder. Maar bovenal is creativiteit de kern zijn van al zijn activiteiten en is hij naast DataFryslân actief als muzikant, werkt hij mee aan Friese muziek en theatervoorstellingen en produceert hij muziek in zijn eigen Yndigo Studios.

Hester Noordhuis

Hester Noordhuis

Office & Eventmanager
Otto Dam

Otto Dam

Manager Juridysk & Finânsjes
Diederik Plug

Diederik Plug

Manager Content

Diederik Plug helpt als Manager Content van de Coöperatie mee om de maatschappelijke kracht van veilige data in te zetten voor een beter Fryslân. Daarnaast schrijft hij als freelance redacteur over alles wat hij leuk vindt en vindt hij alles leuk waarover hij schrijft. Als eindredacteur en productiecoördinator ondersteunt hij redacties van publiekstijdschriften en vakbladen met een perfectionistisch vakmanschap, degelijke research, creatieve ideeën, liefde voor taal en humor. Boeken: van papier, over mensen. Muzieksmaak: eclectisch. Natuurbeleving: boswandeling in snijdende winterkou. Weet één ding zeker: een feit is nooit een mening.

Edwin Elferink

Edwin Elferink

Manager Communities

Edwin Elferink is manager communities bij de coöperatie DataFryslan U.A. en projectleider bij Digilink Drenthe. Bij DataFryslan verbindt hij partijen duurzaam aan de coöperatie om vorm te kunnen geven aan de digitale transformatie van de provincie Fryslan. Bij Digilink koppelt hij het Drentse mkb aan studenten om ze te helpen met digitale vraagstukken. Edwin is een ervaren team- player met een bedrijfskundige en commerciële achtergrond met een speciale belangstelling voor ontwikkelingen in de digitale wereld. Hij is altijd op zoek om in gezamenlijkheid te komen tot ondernemende en innovatieve oplossingen. In zijn vrije tijd leest hij graag thrillers, reisboeken en biografieën, houdt hij ervan rond te toeren in de Snoek en zomers vindt hij het heerlijk om in warme oorden vakantie te vieren....

Jurjen Hofstra

Jurjen Hofstra

Manager Design

Jurjen Hofstra is sinds jaar en dag volop bezig met communicatie en vormgeving. Volgens hem het mooiste vak dat er is. Als manager design wil Jurjen iets terug doen voor de wereld. "Ik geloof erin dat ik met creativiteit de wereld een beetje mooier en beter kan maken.

Bas van der Meulen

Bas van der Meulen

Manager Innovations & Operations

Bas van der Meulen is Manager Innovations & Operations voor de coöperatie DataFryslân u.a. en gemotiveerd om op deze wijze een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken voor zijn eigen regio. Bas werkt graag in een innovatieve omgeving, waarbij hij teams stimuleert om hun resultaten te behalen voor tevreden opdrachtgevers en continu te leren en verbeteren. Naast het werk doet hij dit ook op zaterdag langs de lijn met zijn voetbalteam. En ter ontspanning pakt Bas op zondag de fiets om op de weg of in het bos te gaan freewheelen. Met beide handen aan het stuur.

Carlos De Matos Fernandes

Carlos De Matos Fernandes

Senior Data Scientist

Carlos de Matos Fernandes is senior data scientist bij de coöperatie DataFryslân U.A. en promovendus theoretische sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Bij DataFryslân zoekt hij naar oplossingen voor maatschappelijke problemen en complexe sociale vraagstukken met behulp van data. Door beschikbare data in kaart te brengen en gebruik te maken van de innovatieve visualisaties en statistische analyses draagt hij bij aan data-gedreven beleid. Carlos onderzoekt aan de RUG de relatie tussen persoonlijkheidskenmerken, groepsvorming, vriendschapsrelaties en samenwerkingsproblemen. Carlos leest graag Scandinavische krimi’s en boeken over politiek in binnen- en buitenland. Hij houdt van voetbal en judo, maar niet tegelijkertijd....

Lucas van Assen

Lucas van Assen

Datascientist

Lucas van Assen levert als Data Scientist bij DataFryslân vanuit techniek en methodologie een inhoudelijke bijdrage aan de datavolwassenheid van Friesland. Geschoold in kwantitatieve analyse tijdens zijn studie neuropsychologie aan de RuG, vulde hij deze kennis aan met een Big Data Traineeship. Lucas is skeptisch en scherp, maar altijd creatief in het vinden van de best passende oplossing bij het vraagstuk in kwestie. Naast klassieke statistiek en machine learning zet Lucas ook graag zijn vaardigheden met BI dashboarding in om complexe data om te zetten in bruikbare inzichten. Naast zijn databestaan uit Lucas zijn creatieve kant door middel van het schrijven produceren van muziek. Ook speelt hij piano en zingt in een koor. ...

Marcel Dekker

Marcel Dekker

Datascientist

Marcel Dekker is een creatieve geest. Hij houdt van data en visualisaties en het liefst combineert hij deze tot waardevolle inzichten. Zijn expertise ligt op het gebied van locatie-data; dus data waarbij de locatie een rol speelt. Daarbij moet je niet alleen denken aan statische kaarten maar ook aan visualisaties waarbij verplaatsingen, bewegingen of ontwikkelingen in de tijd in beeld worden gebracht. Marcel is een beetje bij toeval in de GIS-wereld (Geografische informatiesystemen) terecht gekomen, maar dit bleek een ideale werkveld te zijn waarin hij zijn bedrijfseconomische achtergrond kan combineren met zijn ervaring op gebied van wonen, onderwijs, zorg en energie. Nieuwe dingen bedenken doet hij liever niet achter zijn bureau, maar tijdens het hardlopen.

Eize de Boer

Eize de Boer

Datascientist

Eize is een vastgoedprofessional die zijn passie voor data-science en procesoptimalisatie combineert met zijn kennis van vastgoed. Na het afronden van zijn studie is hij gestart als data-analist bij een woningcorporatie. Hier werkt hij aan het beantwoorden van data-vraagstukken en het genereren van waardevolle inzichten. Eize ziet het als een uitdaging om data-gedreven beslissingen te nemen en gebruikt hiervoor verschillende tools, zoals dashboards en machine learning. Hij is altijd op zoek naar mogelijkheden om bestaande werkwijzen te verbeteren en te vereenvoudigen. In zijn vrije tijd leest Eize graag over geschiedenis en politiek. Hij vindt ontspanning in gamen en fitness, waarbij hij zichzelf uitdaagt om steeds beter te worden.

Bestuur

Eelke de Jong

Eelke de Jong

Gemeente Leeuwarden (Voorzitter)
Siebren van der Berg

Siebren van der Berg

Gemeente Smallingerland (Secretaris)
Peter Mulder

Peter Mulder

NHLStenden (Bestuurslid)
Anne Beaulieu

Anne Beaulieu

Rijksuniversiteit Groningen (Bestuurslid)

LEDEN

De Friesland

De Friesland

november 2023 Nee./PODIUM. Geen. Ntb. Ntb. Geen. Geen.Geen.

Provinsje Fryslân

Provinsje Fryslân

februari 2019 Ja./HUB Drs. Arjan SchepersAlgemeen Directeur Provinsje Fryslân Mark StuijtAdviseur Provinsje Fryslân Berend TirionAdviseur Provinsje Fryslân Diederik Scepter (februari 2019 - december 2021) Regina Bouius (februari 2019 - juni 2022) Geen.Geen.

Gemeente Leeuwarden

Gemeente Leeuwarden

februari 2019 Ja./HUB Drs. Eelke de JongBestuursvoorzitter DataFryslânVoorzitter ALV DataFryslânGemeentesecretaris Gemeente Leeuwarden Gijs ScholtenWethouder gemeente Leeuwarden Elsbeth van HaselenHoofd Informatiemanagement Mr. Ir. Reindert Hoek (februari 2019)...

Gemeente Súdwest-Fryslân

Gemeente Súdwest-Fryslân

februari 2019 Ja./HUB Drs. Kristiaan StrijkerPenningmeester DataFryslânGemeentesecretaris gemeente Súdwest-Fryslân Michiel RietmanWethouder gemeente Súdwest-Fryslân Rob JanssenTeammanager Informatiemanagement Pieter Zondervan (februari 2019  - december 2021)...

Gemeente Smallingerland

Gemeente Smallingerland

februari 2019 Ja./HUB Siebren van den BergSecretaris bestuur DataFryslânGemeentesecrataris gemeente Smallingerland Sipke HoekstraWethouder gemeente Smallingerland Janine KoningTeammanager Informatiemanagement Jelmer Mulder (februari 2019 - december 2021) Geen.Geen.

Rijksuniversiteit Groningen

Rijksuniversiteit Groningen

februari 2019 Ja./HUB Prof. Dr. Anne BeaulieuAletta Jacobs chair of Knowledge InfrastructuresDirector of the Data Research Centre at Campus Fryslan Prof. Dr. Andrej ZwitterDean Campus Fryslân Dr. Oscar GstreinProgramme Director Campus Fryslân Jouke de Vries (februari...

NHL STENDEN

NHL STENDEN

februari 2019 Ja./HUB Drs. Peter MulderDirecteur NHL Stenden Erica SchaperBestuursvoorzitter van NHL Stenden Frank GortProgrammamanager NHL Stenden Soon Hee Santema (februari 2019 - december 2021) Geen.Geen.

Planbureau Friesland

Planbureau Friesland

februari 2019 Ja./HUB Geen Geen Dr. Marijn MolemaBijzonder hoogleraar Regionale Vitaliteit & Dynamiek Jornt OzengaRaad van Toezicht FSPGemeentesecretaris van gemeente Lelystad(2019 - 2023) Drs. Ingrid de VegteDirecteur/Bestuurder FSP(2019 - 2023) Geen.Geen.

Gemeente Waadhoeke

Gemeente Waadhoeke

mei 2022 Ja./LAB Geen. Jeroen IJkemaGemeentesecretaris gemeente Waadhoeke Jan-Daem de LangeTeammanager Informatiemanagement Geen. Geen.Geen.

ROS Friesland

ROS Friesland

Mei 2022 Nee./PODIUM Geen Sandra ScherstraDirecteur ROS Friesland Jildou de JongAdviseur Geen. Geen.Geen.

Tresoar

Tresoar

September 2019 Nee./PODIUM Geen. Arjan DijkstraDirecteur Tresoar Olav KwakmanTeammanager ICT Geen. Geen.Geen.

Elkien

Elkien

September 2019 Nee./HUB Drs. Peter van er WegDirecteur/bestuurder Elkien Geen. Roel VuursteenTeammanager Informatiemanagement Geen. Geen.Geen.

Share This