Selecteer een pagina

Regelmatig organiseren we bij DataFryslân een Podium. Het Podium biedt ruimte voor lezingen, workshops en evenementen rond allerlei thema’s, maar met data als leidraad. Op de pagina vind je de Podia de komende tijd op de agenda staan. 

Wil je een podium bezoeken? Zet de datum dan snel in je agenda en vergeet je niet tijdig op te geven. Aanmelden kan via het aanmeldformulier van het betreffende Podium.

 “Datagedreven? Sleetse termen, lastige keuzes!”

lezing door Jan van Ginkel –
loco-provinciesecretaris Zuid-Holland

,,Noem het begrip ‘datagedreven werken’ en je gesprekspartner begint verveeld te kijken. Datagedreven werken raakt langzaamaan een beetje sleets. En iedereen zegt het al te doen natuurlijk. Nou, dat valt nog te bezien! Ik ga betogen dat de veranderstrategie meestal rammelt en dat nog nauwelijks iemand aan de digitale transformatie is begonnen. Met goedbedoeld datagedreven prutsen gaan we met elkaar niet de maatschappelijke meerwaarde realiseren die wel degelijk mogelijk is. Dat vraagt namelijk het lef nieuwe – vaak pijnlijke en lastige – keuzes onder ogen te zien. Lef bij professionals. En lef bij bestuurders. Ik stel voor om tijdens de bijeenkomst dat lef met elkaar te tonen!” 

Aanmelding gesloten

Datum: donderdag 28 november 2019
Inloop:  14.30 uur
Start:    15.00 uur
Einde:   16.30 uur (netwerkborrel na)

Provincie Fryslân, Tweebaksmarkt 52, 8911 KZ Leeuwarden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.
De lezing zit vol.

De CBS DATA-ECOLOGIE

lezing door Gerhard Dekker

Het CBS zet alle zeilen bij om ook in de toekomst betrouwbare statistieken te kunnen blijven maken.
De informatiemaatschappij overvloedt ons echter met data. De kleinste acties zijn data driven. Zelfs een schip dat de Lorentzsluizen passeert, doet dit louter op basis van sensoren. En als een stofzuigrobot aan de slag gaat, “denkt” het voor zichzelf. Hoe verwerkt het CBS al deze informatie? En hoe gebruiken overheden, bedrijven en burgers vervolgens deze informatie? DataFryslân nodigt u uit om te ontdekken hoe het CBS zich voorbereidt op deze toekomst.
 

Aanmelding gesloten

Datum: dinsdag 15 oktober 2019
Inloop:  14.30 uur
Start:    15.00 uur
Einde:   16.30 uur (netwerkborrel na)

De Beurs, Campus Fryslân, Wirdumerdijk 34, 8911 CE Leeuwarden

DATA VERSUS HET RECHT

Interactieve workshop met Koen Konings

Werken met data levert soms frictie opleveren met regels rond intellectueel eigendom en privacyrecht.

In de workshop van IT-advocaat mr. Koen Konings worden grenzen, mogelijkheden en onmogelijkheden verkend. Aan bod komt de verhouding tussen enerzijds het werken met data en anderzijds het auteursrecht, het databankenrecht en de regels omtrent bescherming van persoonsgegevens (AVG).

Mr. Koen Konings specialiseerde zich in het intellectueel eigendom (IP), het informaticarecht (IT) en privacy. Hij staat organisaties bij in geschillen en helpt identiteit en intellectueel eigendom te beschermen en te handhaven voor de rechter.

Aanmelding gesloten

Datum: donderdag 26 september
Inloop:  14.30 uur
Start: 15.00 uur
Einde: 16.30  uur (netwerkborrel na)

De Beurs, Campus Fryslân, Wirdumerdijk 34, 8911 CE Leeuwarden

Lezing professor Dr. Roberto Zicari

Voor ons eerste ‘Podium’ in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân verwelkomen wij Professor Dr. Roberto Zicari. Hij is één van Europa’s toonaangevende personen als het gaat om data ethiek en wij zijn trots dat wij hem een podium mogen bieden. Zicari is de oprichter van Frankfurt Big Data Lab en verbonden aan de Universiteit van Frankfurt.

Tijdens de lunch zal hij een lezing geven met als titel:  ‘’The Ethics of AI and the need of an AI Due Diligence’’. Ben je geïnteresseerd in deze lunchlezing? Dan nodigen wij je graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

De aanmelding is gesloten

Datum:  vrijdag 28 juni 2019

Onderwerp: ‘’The Ethics of AI and the need of an AI Due Diligence’’ door Dr. Roberto Zicari

Locatie:   Rijksuniversiteit Groningen, Campus Fryslân, Wirdumerdijk 34, 8911 CE Leeuwarden

Tijdstip:   12.00 – 13.15 uur