FERBRÛKSENARIO’S ELEKTRISITEITSNET

Binnen de kaders van de energietransitie wordt de toekomstige behoefte aan de uitbreiding van het Friese elektriciteitsnetwerk voorspeld, zowel op geografisch niveau als in tijd.
Hoe?
Op basis van data van netbeheerder LIANDER en de verwachte verbruikscijfers van inwoners en bedrijven binnen gemeenten en provincie wordt inzichtelijk gemaakt waar de netwerkbeheerder vastloopt in de levering en teruglevering van elektriciteit.

Waarom?
Inzicht geven in de mogelijkheden en beperkingen van het energienetwerk voor toekomstige afname en teruglevering van stroom geeft de mogelijkheid om door middel van gerichte maatregelen te anticiperen op verwachte knelpunten en maatregelen te treffen om de transitie naar schone energie te versterken.

Prijs & levering
Voor /Hub-leden van de coöperatie DataFryslân is dit product gratis. Alle andere afnemers investeren het eerste jaar een eenmalig bedrag van 21.000,-- euro en vervolgens een jaarlijks abonnementsbedrag van 5.600,--.

MEER INFORMATIE

Zoek contact met communitymanager Edwin Elferink als je meer wilt weten over de mogelijkheden van dit product.