Ben jij de producer van onze data-events?

DataFryslân zoekt een Eventmanager

DataFryslân gelooft in de positieve maatschappelijke kracht en mogelijkheden van data. Als Eventmanager draag jij bij aan een beter Fryslân door evenementen te organiseren die Friezen andere inzichten geven in het gebruik van data.
De Eventmanager werkt aan de uitvoering en organisatie van een event. De Eventmanager houdt zich bijvoorbeeld bezig met de organisatie van lezingen, congressen en evenementen. De Eventmanager is verantwoordelijk voor produceren van het event en voor het verloop en de daadwerkelijk uitvoering van het event. De Eventmanager zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en dat het event een succes wordt.

Wie ben jij?

Je kunt stakeholders boeien, informeren en ondersteunen met meeslepende storytelling. Je werkt prettig samen met de andere leden van het team binnen gewaagde projecten en labs waarin gegevensanalyse en data science onderdeel zijn van je standaardgereedschap. Je kunt data uit verschillende bronnen extraheren en verwerken tot relevante inzichten met de best passende geschikte analyse-, database- en programmeerhulpmiddelen. Je kunt overweg met andere disciplines (visualisatie, social media of geografie) om bruikbare inzichten te creëren.
  • Je bent HBO/HBO+ opgeleid;
  • Je kunt de volgende hoofdtaken uitvoeren: communicatie, planning, draaiboeken opstellen, relatiebeheer, leiden van projecten, evalueren en verbeteren van events, aansturen van facilitair en horeca, woordvoering en presenteren;
  • Je beheerst de Nederlandse en Friese taal zowel in gesproken woord als schriftelijk op zakelijk niveau.

Wat ga je doen?

Je gaat werken onder leiding van de Manager Innovation en operations aan de doelstellingen van de organisatie, uiteraard is er ook veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng. Je draagt zorg je voor een duidelijke communicatie naar buiten en draag je bij aan een continue productie van content voor onze (online) kanalen.

Wie zijn wij?

DataFryslân is een coöperatie waarin Friese overheden, kennisinstellingen en private partijen strategisch samenwerken aan de digitale transformatie van de provincie Fryslân. We innoveren en verbeteren de publieke dienstverlening, baseren bestuur en besluitvorming op objectieve data, algoritmes en kunstmatige intelligentie en maken ons er sterk voor dat iedereen in de provincie eigenaar blijft van zijn eigen data. We werken aan een digitaal Fryslân dat goed is voor haar inwoners.

Kiezen voor DataFryslân

Betekent dat je gaat experimenteren en innoveren voor Fryslân met een beloningspakket dat bestaat uit een marktconform salaris, flexibele werktijden, veel kansen om je persoonlijk te ontwikkelen en alle gelegenheid om je te begeven in een groot netwerk van partijen die vorm kunnen geven aan je verdere carrière.

Belangstelling?

Richt je brief met motivatie en cv aan Bas van der Meulen (Manager Innovation en operations) via vacature@datafryslan.nl. Vermeld daarin vanaf wanneer je beschikbaar bent, voor hoelang en voor hoeveel uren gemiddeld per week. De opdracht is in eerste instantie voor 7 evenementen met een productietijd van 40 uur per jaar. Een aanstelling is op termijn bespreekbaar. De sluitingsdatum is 6 oktober 2022. Wij hopen je uit te kunnen nodigen voor een kennismakingsgesprek op 11 oktober 2022 of later in week 41 . Een presentatie van je projectportfolio maakt onderdeel uit van het gesprek. Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Bas van der Meulen, Manager Innovation en operations bij DataFryslân. Via de website www.datafryslan.nl vind je meer informatie over onze leden, de organisatie en onze activiteiten.