Kun jij innoveren met Friese data?

DataFryslân zoekt een Datascientist

DataFryslân gelooft in de positieve maatschappelijke kracht en mogelijkheden van data. Als datascientist draag jij bij aan een beter Fryslân door op ethische verantwoorde wijze, maatschappelijk waardevolle en relevante analyses en algoritmen te maken.
DataFryslân is op zoek naar iemand die goed is in storytelling en design thinking, iemand die gevoel heeft voor wat de community en partners aanspreekt. Iemand met Interesse in maatschappelijke vraagstukken, overheidsinstanties en digitale technologie. Die bovendien organisatorisch sterk is en enige ervaring heeft met het organiseren van (zakelijke) events zodat je kunt ondersteunen bij de voorbereidingen en uitvoering.

Wie ben jij?

Je kunt stakeholders boeien, informeren en ondersteunen met meeslepende storytelling. Je werkt prettig met je teamleden samen binnen gewaagde projecten en labs waar gegevensanalyse en data science onderdeel zijn van je standaardgereedschap. Je kunt data uit verschillende bronnen extraheren en verwerken tot relevante inzichten met best passende geschikte analyse-, database- en programmeerhulpmiddelen. Je kunt overweg met andere disciplines (visualisatie, social media of geografie) om bruikbare inzichten te creëren.

  • Je bent WO geschoold in de richting van data science of artificial intelligence;
  • Statistiek en patroonherkenning zijn een tweede natuur voor je en je hebt affiniteit met beelddata;
  • Je hebt al behoorlijk wat vlieguren gemaakt en minimaal 2 jaar relevante werkervaring met analytische methoden en technieken zoals machine learning en software zoals SAS en SPSS;
  • Je hebt programmeerervaring in SQL, R of Python en hebt kennis van data infrastructure & pipelining;
  • Je bent als datascientist in staat om van niets, ‘iets’ te maken en kunt data visualiseren in dashboards met MS Power BI of andere visualisatieplatforms;
  • Je bent agile/scrum opgeleid en functioneert op het niveau van scrummaster;
  • Goede kennis van de Nederlandse taal, beheersing van de Friese taal is een pré.

Wat ga je doen?

Je gaat werken onder leiding van de Manager Innovation en operations aan de doelstellingen van de organisatie, uiteraard is er ook veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng. Je initieert en ontwerpt data-events en participeert in de projectteams. Ook zorg je voor een duidelijke communicatie naar buiten en draag je bij aan een continue productie van content voor onze (online) kanalen.

Wie zijn wij?

DataFryslân is een coöperatie waarin Friese overheden, kennisinstellingen en private partijen strategisch samenwerken aan de digitale transformatie van de provincie Fryslân. We innoveren en verbeteren de publieke dienstverlening, baseren bestuur en besluitvorming op objectieve data, algoritmes en kunstmatige intelligentie en maken ons er sterk voor dat iedereen in de provincie eigenaar blijft van zijn eigen data. We werken aan een digitaal Fryslân dat goed is voor haar inwoners.

Kiezen voor DataFryslân

Betekent dat je gaat experimenteren en innoveren voor Fryslân met een beloningspakket dat bestaat uit een marktconform salaris, flexibele werktijden, veel kansen om je persoonlijk te ontwikkelen en alle gelegenheid om je te begeven in een groot netwerk van partijen die vorm kunnen geven aan je verdere carrière.

Belangstelling?

Richt je brief met motivatie en cv aan Bas van der Meulen (Manager Innovation en operations) via vacature@datafryslan.nl. Vermeld daarin vanaf wanneer je beschikbaar bent, voor hoelang en voor hoeveel uren gemiddeld per week. De functie is in eerste instantie voor 16 uur per week. De sluitingsdatum is 6 oktober 2022. Wij hopen je uit te kunnen nodigen voor een kennismakingsgesprek op 11 oktober 2022 of later in week 41. Een presentatie van je projectportfolio maakt onderdeel uit van het gesprek. Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Bas van der Meulen, Manager Innovation en operations bij DataFryslân. Via de website www.datafryslan.nl vind je meer informatie over onze leden, de organisatie en onze activiteiten.