Kun jij goed communiceren over Friese data?

DataFryslân zoekt een stagiair communicatie & events

DataFryslân gelooft in de positieve maatschappelijke kracht en mogelijkheden van data. Als stagiair communicatie & events kun jij daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Jij helpt onder andere mee bij het organiseren van onze (maandelijkse) kennisevents en draait mee in de communicatie van de organisatie.
De coöperatie DataFryslân heeft zich ten doel gesteld om datagedreven werken in Fryslân te versterken. Dit wordt bereikt door samenwerkingen te organiseren die een katalysator zijn voor innovatief gebruik van data in organisaties. Daarmee is het voor DataFryslân van belang om op het gebied van communicatie goed zichtbaar te zijn in de regio en een sterk verhaal te vertellen. Door middel van data-events draagt DataFryslân bij aan kennisuitwisseling en -circulatie in de provincie. Als stagiair Communicatie werk jij hieraan mee en help jij mee een vertrouwd merk groter te maken. Dit doe je door het ontwikkelen van content als infographics, teksten, podcasts, interviews voor o.a. de website en social media kanalen.

DataFryslân is op zoek naar iemand die goed is in story telling en design thinking, iemand die gevoel heeft voor wat de community en partners aanspreekt. Iemand met Interesse in maatschappelijke vraagstukken, overheidsinstanties en digitale technologie. Bovendien ook iemand die organisatorisch sterk is en enige ervaring heeft met het organiseren van (zakelijke) events zodat je kunt ondersteunen bij de voorbereidingen en uitvoering.

Jij bent/hebt;

  • Een hogerejaars student WO/HBO in de richting van communicatie en/of events en ingeschreven bij een onderwijsinstelling;
  • Communicatief vaardig;
  • Creatief, gedreven, sociaal en proactief;
  • Interesse in maatschappelijke thema’s;
  • Hands-on en sterk gericht op samenwerken;
  • Goede kennis van de Nederlandse taal, beheersing van de Friese taal is een pré;
  • Ervaring met of kennis van InDesign, film editing, podcasts, online marketingtools (zoals mailprogramma’s) is een pré;
  • Affiniteit met het organiseren van events en organisatorische taken.

Wat ga je doen?

Je gaat werken onder leiding van de hoofd communicatie en manager events aan de doelstellingen van de organisatie, uiteraard is er ook veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng. Je initieert en ontwerpt campagnes voor de data-events en participeert in de project- en eventteams. Ook zorg je voor een duidelijke communicatie naar buiten en draag je bij aan een continue productie van content voor onze (online) kanalen.

Wie zijn wij?

DataFryslân is een coöperatie waarin Friese overheden, kennisinstellingen en private partijen strategisch samenwerken aan de digitale transformatie van de provincie Fryslân. We innoveren en verbeteren de publieke dienstverlening, baseren bestuur en besluitvorming op objectieve data, algoritmes en kunstmatige intelligentie en maken ons er sterk voor dat iedereen in de provincie eigenaar blijft van zijn eigen data. We werken aan een digitaal Fryslân dat goed is voor haar inwoners.

Kiezen voor DataFryslân

Betekent dat je gaat experimenteren en innoveren voor Fryslân met een beloningspakket dat bestaat uit een stagevergoeding van maximaal € 350,- per maand (afhankelijk van studiejaar en opleiding), een goede stagebegeleiding, een uitdagende leeromgeving, veel kansen om je persoonlijk te ontwikkelen en alle gelegenheid om je te begeven in een groot netwerk van partijen die vorm kunnen geven aan je verdere carrière.

Belangstelling?

Richt je brief met motivatie en cv aan Corryna Smits (Manager Events) via vacature@datafryslan.nl. Vermeld daarin vanaf wanneer je beschikbaar bent, voor hoelang en voor hoeveel uren gemiddeld per week. De sluitingsdatum is 30 augustus 2022. Wij hopen je uit te kunnen nodigen voor een kennismakingsgesprek in week 36 van 2022. Het presenteren van een portfolio van je ervaringen maakt deel uit van dit gesprek. Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Corryna Smits, event manager bij DataFryslân. Via de website www.datafryslan.nl vind je meer informatie over onze leden, de organisatie en onze activiteiten.