/CONGRES: De toekomt van Fryslân

Wordt nog aangekondigd.

Over

PARTNERS

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Centre of Expertise Leisure Tourism & Hospitality (Celth), European Tourism Futures Institute (Etfi), Fries sociaal Planbureau (FSP), Gemeente Leeuwarden, Gemeente Súdwest-Fryslân, NHLStenden, Provincie Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, RUG/campus fryslân.

PLANNING

Wordt nog aangekondigd.

MEER INFORMATIE

Meer weten? Of een mooi idee voor een /PODIUM? Zoek contact met eventmanager Corryna Smits-Koopmans en bespreek de mogelijkheden. DataFryslân werkt graag samen jouw organisatie.

AANMELDEN

Klik hier om je aan te melden voor onze data-evenementen.

 

Zie ook

 

/PODIUM: De toekomst van data

/PODIUM: De toekomst van data

donderdag 17 februari 2022, 15.30 uur.

Geavanceerde technologie zorgt er in de toekomst voor dat overheden efficiënter kunnen communiceren met hun burgers en interne systemen – zoals op het gebied van belastingen, vergunningen, telecommunicatie, veiligheid, vervoer, uitkeringen, onderwijs en de zorg. Hoe kunnen overheden slimmer, sneller en efficiënter functioneren in een wereld waar digitale technologie de basis vormt van besluitvorming en dienstverlening?

Partners
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Fries sociaal Planbureau (FSP), Gemeente Leeuwarden, Gemeente Súdwest-Fryslân, NHLStenden, Provincie Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, RUG/campus fryslân.

Lees meer
/PODIUM: De toekomst van prognoses: een voorspelling

/PODIUM: De toekomst van prognoses: een voorspelling

donderdag 17 juni 2021 om 15.30 uur.

Bij gebrek aan een glazen bol om in de toekomst te kunnen kijken, baseren we antwoorden op voorspellende vragen op data uit het verleden. Maar hoe creëer je voorspellende inzichten (ofwel: predictive analytics) in een bewegende economie en in een tijd waarin de wereld op z’n kop staat? Door op basis van data en data-analyse de toekomst te voorspellen zodat er betere (beleids)beslissingen kunnen worden genomen.

Partners
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Fries sociaal Planbureau (FSP), Gemeente Leeuwarden, Gemeente Súdwest-Fryslân, NHLStenden, Provincie Fryslân, Provincie Zuid-Holland, Rijksuniversiteit Groningen, RUG/campus fryslân.

Lees meer
/PODIUM: Waarom data over zorg ons een zorg moeten zijn

/PODIUM: Waarom data over zorg ons een zorg moeten zijn

dinsdag 29 juni 2021 om 15.30 uur.

Tijdens een /Podium-bijeenkomst zullen we ons allereerst laten inspireren door de mogelijkheden die het gebruik van microdata van externe partijen met zich meebrengen. Vanuit de theorie en vooral de praktijk kunnen de sprekers inspiratie opdoen voor samenwerking rond data op het gebied van gezondheid & welzijn.

Partners
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), De Friesland Zorgverzekeraar, Elkien Wooncorporatie , Fries sociaal Planbureau (FSP), Gemeente Dantumadiel, Gemeente De Fryske Marren, Gemeente Harlingen, Gemeente Heerenveen, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Waadhoeke, Hanzehogeschool Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Lifelines, NHLStenden, Provincie Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, ROS Friesland, RUG/campus fryslân, Vektis, Zorgaanbieders Fryslân.

Lees meer
/PODIUM: AirBNB als databron: kans of bedreiging?

/PODIUM: AirBNB als databron: kans of bedreiging?

donderdag 16 september 2021, 15.00 uur.

AirBnB wordt in de Randstad gezien als een plaag met soms negatieve gevolgen voor bijvoorbeeld huizenprijzen of de leefomgeving. In Fryslân is het vaak nog een onbekend fenomeen. Maar de belangstelling voor het verhuren van huizen via dit platform neemt ook buiten de grote steden hand over hand toe. Veel gemeenten hebben nog weinig zicht op de particuliere recreatieverhuur via platforms als Airbnb.

Partners
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Centre of Expertise Leisure Tourism & Hospitality (Celth), European Tourism Futures Institute (Etfi), Fries sociaal Planbureau (FSP), Gemeente Leeuwarden, Gemeente Súdwest-Fryslân, Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NTBC), NHLStenden, Provincie Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, RUG/campus fryslân.

Lees meer
/PODIUM: Burgemeesters in cyberspace

/PODIUM: Burgemeesters in cyberspace

dinsdag 12 oktober 2021, 15.30 uur.

Ordeverstoringen, relletjes, risicowedstrijden: bij ordeverstoringen op straat kunnen burgemeesters maatregelen treffen om de veiligheid en orde te herstellen. Als het misgaat in de digitale wereld, heeft de burgemeester aanzienlijk minder bevoegdheden om in te grijpen, ook al worden veel verstoringen van de openbare orde steeds vaker aangezwengeld en versterkt via internet en social media.

Partners
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Fries sociaal Planbureau (FSP), Gemeente Leeuwarden, Gemeente Súdwest-Fryslân, NHLStenden, Provincie Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, RUG/campus fryslân.

Lees meer
/PODIUM: Data en biodiversiteit

/PODIUM: Data en biodiversiteit

donderdag 27 januari 2022, 15.30 uur.

Thema: hoe kunnen data helpen om de afnemende biodiversiteit in Fryslân een halt toe te roepen?

Partners
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Fries sociaal Planbureau (FSP), Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland, Gemeente Súdwest-Fryslân, Lifelines, NHLStenden, Provincie Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, RUG/campus fryslân, Vektis.

Lees meer
/PODIUM: Platformeconomie

/PODIUM: Platformeconomie

donderdag 17 februari 2022, 15.30 uur.

In de platformeconomie zijn bedrijven actief die zelf niets produceren. Ze organiseren en registreren transacties, maar anders dan in de traditionele economie is dit geen vrije markt. Het platform bepaalt de regels en wie wel en niet meedoet. Data spelen hier een cruciale rol. Maar welke precies?

Partners
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Fries sociaal Planbureau (FSP), Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland, Gemeente Súdwest-Fryslân, NHLStenden, Provincie Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, RUG/campus fryslân.

Lees meer
/PODIUM: Data & storytelling: cijfers en de verhalen die ze vertellen

/PODIUM: Data & storytelling: cijfers en de verhalen die ze vertellen

donderdag 24 maart 2022 om 15.30 uur.

Je kunt tegenwoordig data verzamelen over enorm veel onderwerpen. Social media bieden al veel kansen om data met de buitenwereld te communiceren. Maar ondanks de mogelijkheden, zoals verschillende tools, dashboards en spreadsheets, zijn er nog veel meer mogelijkheden voorhanden als het gaat om het vertellen van het verhaal.

Partners
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Fries sociaal Planbureau (FSP), Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland, Gemeente Súdwest-Fryslân, NHLStenden, Provincie Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, RUG/campus fryslân.

Lees meer